Bij Wijnerij de Belaeving maken we zelf op ambachtelijke wijze de lekkerste alcoholische dranken. Het maken van drank is vakwerk; elke drank wordt op een andere manier gemaakt. De weg die drank aflegt voordat u het kunt drinken, is lang. Wat wij allemaal doen om u te laten genieten van onze heerlijke wijnen, likeuren en shotjes, delen we graag met u.

Wijn

In Nederland wijn maken van Spaanse, Duitse of Franse druivenrassen. Het klinkt misschien gek, maar wij laten in onze wijngaard onder glas graag zien dat het kan!
Het aanplanten van stokken, laten groeien en vervolgens oogsten van de druiven, ontstelen, persen, vergisten, rusten, bottelen en rijpen: voordat u kunt genieten van onze heerlijke wijn zijn er maanden – zo niet jaren- verstreken.
Wij zorgen het hele jaar door met veel liefde voor onze stokken en druiven. Onder glas verwennen wij onze druiven met het beste groeiklimaat, we geven de juiste voeding en behandelen onze druiven en stokken vakkundig. Zo groeien hier in Egchel prachtig volle druiven, die niet van zijn Franse, Duitse of Spaanse broertjes of zusjes zijn te onderscheiden. Deze heerlijke zoete druiven gebruiken we om in eigen huis wijnen van te maken. Een druif die zo verwent is, levert vanzelfsprekend een heerlijke wijn op. En daarmee verwennen we u dan weer!

Likeuren en shotjes

Goede likeuren en lekkere shotjes van Nederlandse bodem, wij bewijzen graag dat het mogelijk is! Wat begint als fruit is na een proces van gisten, roeren, stoken, destilleren en afvullen getransformeerd tot likeuren of shotjes. Voordat u aan uw borreltje nipt of uw shotje opdrinkt, is er dus al een hele weg afgelegd!
Door onze kennis van verwerkingsprocessen en onze passie voor lekkere dranken te combineren, zijn wij tot diverse smaken van onze heerlijke eigengemaakte likeuren én ons eigen shotje Wiekser gekomen. Geniet ervan!